KARTALLAR BOYA POLİMERİK ZEMİN KAPLAMA UYGULAMALARI

Kolay temizlenmeleri, bakterilerin kolayca yerleşebilecekleri derzler oluşmaması, kimyasal maddelere, sürtünme ve aşınmalara dayanıklı olmaları, kolay ve hızlı uygulanmaları, tozuma yapmamaları gibi üstün yönleri
nedeniyle polimerik zemin kaplama sistemlerinin önemi ve kullanımı gün geçtikçe artmaktadır. Günümüzde, gıda üretim tesislerinde, ilaç fabrikalarında, hastanelerde, kimyasal madde üreten fabrikalarda, tekstil fabrikalarında, giyim atölyelerinde, mobilya üretim tesislerinde, plastik üretim tesislerinde, spor komplekslerinde ve evsel yaşam mahallerinde hizmet veren zeminlerin polimer malzemelerle kaplanması; yasal, hijyenik veya dekoratif önemler arz edebilmektedir.

Zeminlerin servis verecekleri ortamların şartlarına uyarlanmasına olanak sağlayacak müdahalelerin üretim ve uygulama aşamalarında yapılabilir olması, mevcut yüzeyler üzerindeki kaplama malzemelerinin cinsinden bağımsız olarak uygulanabilmeleri polimerik zemin kaplamalarının son derece önemli avantajlarıdır. Polimerik zemin kaplamalarındaki gelişim sürecini her zaman yakından takip eden Kartallar Boya, ürettiği zemin boyalarının uygulanmasına yönelik talepleri dikkate alarak konusunda uzman ekipler oluşturmuş, 2007 yılı başından itibaren anahtar teslimi zemin kaplama taahhütleri gerçekleştirmeye başlamıştır.

Kartallar Boya, zemin kaplama uygulamalarında aşağıda sıralanan ürün ve teknikleri kullanmaktadır;

1- Epoksi Self Levelling Zemin Kaplama : 0,5mm-5mm kalınlık aralığında uygulanabilen, mekanik mukavemeti yüksek, kimyasal maddelerden etkilenmeyen, hijyenik ve tozumayan zeminlere ihtiyaç duyulan her kapalı alanda uygulanan polimerik zemin kaplama sistemidir. Tozdan olumsuz etkilenen ekipmanların çalıştırıldığı endüstriyel üretim tesislerinde, ilaç fabrikalarında, ameliyathanelerde ve gıda üretim tesislerinde yaygın olarak tercih edilmektedir. Kartallar Boya tarafından üretilen özel epoksi reçine ve sertleştirici bazlı, kendiliğinden yayılan ve solvent içermeyen boyalar kullanılarak istenilen renkte uygulanabilmektedir.

2- MultiLayer (Çok Katmanlı) Epoksi Zemin Kaplama: Araç trafiğinin yoğun olduğu otopark, oto galeri ve oto bakım istasyonları zeminleri ile trasnpalet ve forklift trafiğine maruz kalan endüstriyel zeminlerde uygulanan, mekanik direnci, yağlara ve solventlere dayanıklılığı çok yüksek zemin kaplama sistemidir. Kuvars kumu ve elyaf takviyeleri ile zeminler mekanik bakımdan maksimum direnç sağlayacak duruma getirilmektedir.

3- Self Levelling Poliüretan Zemin Kaplama: Üstün dekoratif özelliklerinden dolayı poliüretan zemin kaplamaların otel, alışveriş merkezleri, mağaza zeminlerinde kullanımı artmaktadır. Toz tutmaması, kolay uygulanması, uygulanmasından sonra hızlı bir şekilde servise hazır hale gelmesi, zemindeki mevcut kaplamanın türüne bağlı olmaksızın uygulanabilmesi, bakım kolaylığı, güneş ışınlarına dayanıklı olması poliüretan kaplamaların önemli tercih nedenleridir.

4- Elektrostatik Olarak İletken Zemin Kaplaması: Çalışma şartları çok hassas, patlama ve yangın risklerinin yüksek olduğu endüstriyel üretim tesislerinde kullanılan bir zemin kaplama sistemidir. Sistem, iletken polimerik zemin kaplama malzemesi, iletken karbon fiber parçacıklar ve topraklama plakalarının zeminler üzerine , iletkenlik kriter ve ölçümleri esas alınarak aktarılmasını kapsamaktadır.

 

YOL ve OTOPARK ÇİZGİ UYGULAMALARI

Kartallar Boya, aşağıda belirtilen 3 farklı tür yol çizgi boyası imal etmektedir.

  • - Klor Kauçuk Bazlı Yol Çizgi Boyası (Soğuk uygulanan, 1 Komponentli)
  • - Metil Metakrilat Bazlı Yol Çizgi Boyası (Soğuk uygulanan, 2 Komponentli)
  • - Akrilik Yol Çizgi Boyası (Soğuk uygulanan, 1 Komponentli)

 

Kartallar Boya, yüksek kaliteli yol çizgi boyaların üretiminin yanı sıra, kalifiye ve tecrübeli teknik uygulama
ekipleri eliyle, yol ve otopark zeminlerine standart veya arzu edilen tüm işaretleme uygulamalarını da
mükemmel bir şekilde gerçekleştirmektedir.

Şehir içi yollar, otoparklar, endüstriyel tesisler, alışveriş merkezleri, siteler ve lojistik depoları başlıca
uygulama alanlarımızı oluşturmaktadır. Aşağıda, uygulamalarımızdan bazı örnekler verilmiştir.